Skip to content

Företagskultur

5 tips för att bemästra konsten att jobba hemifrån

“Hjälp, jag håller på att bli galen av att jobba hemifrån!”

Hörde vi just dig skrika från andra sidan skärmen? Våra Oneflowers kommer till din undsättning med sina bästa tips och trix för att skapa rutiner, behålla fokus (och förståndet) och separera jobbet från ditt hem. Håll ut!

1. Var snäll mot din kropp

Hanna Göthman är en av våra grymma Sales Executives. Kanske har du haft turen att göra affärer med henne? Så här jobbar hon ergonomiskt hemifrån:

“För att jobba ergonomiskt hemifrån försöker jag hoppa runt så mycket jag kan mellan köksbord och köksö, så att jag inte sitter still i samma position hela tiden. Jag använder också böcker för att få upp skärmen lite, och försöker att stå upp vid köksön till och från. Sen går jag alltid ut och går runt kvarteret på lunchen för att sträcka lite på benen!”

2. Skapa rutiner och håll dig till dem

Tiago Guerreiro är vår alldeles egna Salesforce-utvecklare och en erfaren distansjobbare i Lissabon. Detta är hans rutin av att jobba hemifrån:

“Min rutin är identisk med en dag på kontoret. Jag använder den extra tid jag får från att inte behöva pendla till att uppskatta de små sakerna i min rutin. Eftersom jag är ett stort frukostfan älskar jag att äta en långfrukost framför nyheterna och kolla mina vänners sociala medier.

Efter det börjar jag jobba genom att säga hej till mina kollegor och följer sen dagens schema med möten och utveckling av nya saker. Samma som om jag var på kontoret, mer eller mindre. För att behålla fokus och kunna stänga ner efter jobbet, försöker jag hålla mig till några regler. Som att klä på mig ‘arbetskläder’ och att alltid jobba från en specifik del av hemmet. Så att jag går in i ‘jobbläge’ när jag är där och ‘hemmaläge’ när jag går därifrån.”

bild på två personer som tar paus när de jobbar hemifrån

3. Fokusera och vila

Har du sett våra fantastiska videofilmer? Mannen bakom dem är vår Video Producer & Motion Designer Bruno Sagarra. Så här behåller han fokus när han jobbar hemifrån:

“Jag håller mig till Pomodoro-tekniken. Jag sätter en timer på 25 minuter, fokuserar helt på jobbet och tar sen fem minuters paus när timern ringer. Oftast för att kolla memes.”

jobba hemifrån digitalt

4. Var social

Sherin Amini är vår Customer Success & Care Manager som älskar att kolla läget med sina kollegor. Hon lyser upp dagen! Så här håller hon igång småsnacket när hon jobbar hemifrån:

“Mitt team checkar in med varandra via video varje morgon, vilket ger tid för lite småprat och pepp inför dagen. Via intern-chatten kan man sen löpande stämma av med kollegorna under dagen. Där har vi även satt upp olika kanaler för olika ämnen, så man även kan chitchatta om gemensamma intressen utöver jobb, till exempel mat. Vi har ett fint gäng foodies bland oss! Vi har också gjort vår traditionella torsdagsfika digital, så man får kontakt med hela bolaget. Sen kan det också bli någon digital kaffepaus med en kollega då och då.”

5. Separera jobb från hem

Rebecca Nigren är vår sprudlande Talent Sourcer och (inofficiella) Mood Manager. Så här separerar hon jobbet från hemmet:

“Jag börjar dagen med att gå upp, klä på mig och gå ut en runda med min hund Leon. Det är en väldigt bra start för då vaknar jag ordentligt och får frisk luft. Efter det kokar jag kaffe och äter frukost samtidigt som jag öppnar upp datorn och planerar upp dagen. Vi har ett HR-stand up möte varje morgon där vi går igenom hur det går för alla. Jag har också byggt upp ett litet hemmakontor i vardagsrummet så jag sitter ordentligt vid ett bord och jobbar. Bordet är ihopfällbart, så när dagen är slut så ställer jag undan det. Det är svårt att veta när arbetsdagen är slut annars. Jag försöker även komma ihåg att ta paus lite då och då, vilket är lätt när man har en hund som påminner mig att han måste gå ut!”

Och för vårt nästa trick…

Företagskultur

11 verktyg för hybridarbete du inte klarar dig utan

Företagskultur

5 tips för att bemästra konsten att jobba hemifrån

Fråga oss om helt digitala avtal

Oneflow förvandlar din utdaterade avtalshantering till en fantastiskt sammankopplad digital upplevelse. Hela vägen från pre-sign och sign till post-sign.

Prev:

De bästa verktygen för att lyckas med att jobba hemifrån

Next:

Så lyckas du med din rekryteringsprocess på distans

Liknande artiklar

Avtal

Därför ser 6 av 10 företag redan fördelarna med AI i avtalshantering

Avtal

AI inom avtalshantering: Allt du behöver veta

Avtal

Varför hälften av företagen inser hur AI kan bidra till riskhantering och regelefterlevnad

Produkt

Kommande: Approval Flows – för internt godkännande

Avtal

Hantering av avtal: Tips för juridiska team

Elektroniska signaturer

Elektroniska signaturer för rättsavdelningen: Så får du ut så mycket som möjligt av det

Företagskultur

Vad är skillnaden mellan en advokat och en jurist?

Säkerhet

Skydda din organisation: vikten av anpassningsbara användarbehörigheter