Skip to content

Produkt

Hur du signerar ett avtal med BankID

Avtal med BankID: Under de senaste åren har signering med BankID blivit mer än en metod för att identifiera sig hos banken. Idag är det en digital identitet för majoriteten av befolkningen. Så många som 98% av svenskarna använder BankID för att signera avtal, kvitton och transaktioner samt för att legitimera sig på olika typer av tjänster. I denna guide kommer vi att visa hur du kan använda BankID i Oneflow och även förklarar varför det är en lämplig signeringsmetod för digitala avtal.

Vad är BankID?

BankID är Sveriges ledande elektroniska identifieringsmetod (eID). Över 9 miljoner svenskar använder tjänsten regelbundet för att digitalt identifiera sig och signera transaktioner och dokument. Ditt BankID fungerar idag som ett pass eller en annan typ av legitimation, och du kan även skriva under avtal med det.

BankID ger en avancerad elektronisk signatur i enlighet med EU-förordningen eIDAS. I vissa fall är avancerade elektroniska signaturer ett krav, som till exempel vid signering av årsredovisningen. En avancerad elektronisk signatur har följande egenskaper:

  • Unikt knuten till undertecknaren
  • Kan identifiera undertecknaren
  • Skapad på ett sätt som undertecknaren uteslutande har kontroll över
  • Kopplat till den data som har undertecknats på ett sånt sätt att alla förändringar av innehållet är spårbart

Läs också: Guide: så skriver du en vinnande digital offert

Bilden visar två iconer, en BankID symbol och en med ett frågetecken. Med Oneflow kan du signera med BankID

BankID har fått kvalitetsmärket Svensk e-legitimation

2020 fick BankID kvalitetsmärket Svensk e-legitimation, vilket innebär att BankID e-legitimation har granskats av staten och går att lita på. Kvalitetsmärket utfärdas av Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, efter en oberoende granskning.

Läs också: Guide: så skriver du en vinnande digital offert

Fördelar med att signera med BankID och Oneflow

Oneflow lanserade stöd för signering med BankID under 2016 och sen dess har hundratusentals avtal signerats med svenskt BankID. Inte nog med att BankID tillhandahåller extra säkerhetsåtgärder, det är också lättillgängligt och enkelt att använda – speciellt Mobilt BankID.

När du signerar ett avtal i Oneflow med BankID behöver du och deltagarna bekräfta er identitet med hjälp av säkerhetskoden kopplat till era respektive BankID.

Läs också: En guide till e-signaturer och vad som gör dem juridiskt bindande

signera avtal digitalt med BankID, Oneflow ger dig möjligheten till digital signering via SMS, SSO eller BankID på bilden syns Oneflows applikation där du har valmöjlighet att signera med Svenskt, Norskt, Danskt eller Finskt BankID

Hur du signerar avtal med BankID i Oneflow

  1. Logga in på ditt Oneflow-konto
  2. Ladda upp ditt avtal eller skapa ett genom några av våra mallar
  3. Lägg till en motpart för signering
  4. Välj BankID som signeringsmetod
  5. Skicka avtalet för signering
  6. Klart!

Vill du signera med BankID i Norden?

Oneflow har stöd för svenskt BankID, norskt BankID och finskt FTN. Senast i raden av eID:n är danskt NemID som underlättar för företag som gör affärer på den danska marknaden. Ett viktigt steg i att vara ledande inom digitala avtal och säker avtalshantering är att kunna erbjuda flera olika signeringsmetoder. I och med stöd för e-legitimering i alla nordiska länder kan vi erbjuda våra kunder den flexibilitet och säkerhet som eftersträvas. Oneflow är ett digitalt avtalsverktyg för alla organisationer, i alla branscher, över hela Norden.

Läs också: Hur du ökar din försäljning med organisk trafik

Signera avtal med digital ID

Om Oneflow

Oneflow grundades 2012 med målet att automatisera hela avtalsprocessen från början till slut, med allt på ett ställe. Vi förvandlar klumpiga, statiska avtal till hjälpsamma digitala avtal. Processer går fortare, beslut blir bättre och affärer görs snabbare. Det är ett enklare, smidigare och smartare sätt för team i alla former och storlekar att hantera sina avtal på.

Signera dina avtal med BankID

Upplev det magiska med en helt automatiserad avtalsprocess – från att skapa till att signera och förvalta.

Digitala avtal och BankID

Vilka e-legitimationer stöder Oneflow?

För tillfället stöder vi svenskt och norskt BankID, finskt FTN och danskt NemID. Att signera med e-legitimation ger ett extra lager skydd, vilket gör processen ännu säkrare för våra användare.

Hur du signerar avtal med BankID i Oneflow?

  1. Logga in på ditt Oneflow-konto (eller boka en demo för att skapa ett konto med BankID som signeringsmetod)
  2. Ladda upp ditt avtal eller skapa ett genom några av våra mallar
  3. Lägg till en motpart för signering
  4. Välj BankID som signeringsmetod
  5. Skicka avtalet för signering
  6. Klart!

Vad är digitala avtal?

Oneflow är en plattform för digitala avtal som omvandlar dina statiska avtal till dynamiska. Det gör att du kan använda dina avtalsdata genom hela arbetsflödet. Med digitala avtal kan avtalsdata sömlöst importeras eller exporteras mellan dina olika system. Digitala avtal gör att processer går fortare, beslut blir smartare och affärer snabbare. Det är ett enklare, smidigare och smartare sätt att hantera avtal för team i alla former och storlekar.

 

Är digitala avtal säkra?

Ja, faktiskt mycket säkrare än pappersavtal! Säkerhet är kärnan i allt vi gör. Vi gör allt vi kan för att skydda dina känsligaste och mest kritiska dokument. Läs mer om säkerhetsfunktioner, compliance och tillförlitlighet i vårt Säkerhetscenter.

 

Prev:

Därför är företagskulturen ditt främsta vapen i kampen om kompetensen

Next:

5 trender inom B2B-försäljning att hålla koll på 2024

Liknande artiklar

Avtal

Signera ett avtal: Vad du bör tänka på innan du skriver på

Elektroniska signaturer

Hur gör man en digital signatur säker och trygg?

Elektroniska signaturer

Hur säker är en e-signatur jämfört med PDF-filer?

Avtal

Att förstå B2B-avtal: Vad du behöver veta

Avtal

Avtalsautomatisering: En komplett guide

Nyheter & event

Varför skolor blir digitala i en post-pandemisk värld

Produkt

Ny funktion: Inline-kommentarer

Företagskultur

De fyra stegen i digitaliseringen av HR