Högberga Gård got a better cash flow with Oneflow

This case study is only available in Swedish.
Högberga Gård erbjuder allt inom konferens och weekend. I en bransch där kundens önskemål ofta ändras är det viktigt att vara väl förberedd. Såhär gjorde Oneflow avtalshanteringen snabbare, enklare och proffsigare.

Tidskrävande jakt på information

Förut brukade Högberga Gård Hotell & Konferens skriva ut alla bokningsbekräftelser som kom via e-post och spara dem i en pärm. Inte nog med att pärmarna tog upp en massa plats, att söka igenom mejlkonversationer efter information var tidskrävande för dem som jobbade med avtalen.

Oneflow samlar ihop allt

Med Oneflow kunde Högberga Gård Hotell & Konferens enkelt skapa både webb- och PDF-mallar. Molntjänsten gjorde dessutom avtalen lättillgängliga för alla.

− Ibland behöver olika personer följa upp något i avtalsprocessen och då är det viktigt att ha en SaaS-lösning som gör det enkelt att skicka, signera eller spåra ett avtal, säger Inger Nordberg, bokningsansvarig på Högberga Gård Hotell & Konferens.

− Det är även bra för oss att kunna se om kunden har mottagit, öppnat eller läst offerten. På så sätt kan vi följa upp smartare och spara tid, fortsätter hon.

Ger ett mer professionellt intryck

De anställda på Högberga Gård Hotell & Konferens använder ofta konversationsloggen i Oneflow. Enligt Inger Nordberg får hon och hennes kollegor en bra överblick samt att det sparar dem en massa tid.

− I vår bransch förekommer ofta ändringar i bokningen och då är det bra att alla som är involverade enkelt kan hämta information om en specifik konferens eller vistelse. Det gör oss väl förberedda och mer professionella gentemot våra kunder, säger hon.

En annan fördel som Inger Nordberg noterat är att kunderna är snabbare på att skriva under avtal nu än tidigare. Idag tar det i genomsnitt bara två dagar, före Oneflow tog det fem dagar.

− Det är bra, eftersom vi kan skicka ut fakturor tidigare också. Det ger oss ett bättre kassaflöde, säger hon.

De anställa på Högberga Gård Hotell & Konferens behöver inte längre söka igenom mejlkorgen eller bläddra i pärmar efter relevant information. Allt från offert till undertecknat avtal lagras i molnet.

− Vi behöver inte slösa tid på att leta längre. All information om kundens önskemål är tillgängligt på ett och samma ställe, sammanfattar Inger Nordberg.