Aveqia reducerade kostnaderna och ökade kundnöjdheten med Oneflow

This case study is only available in Swedish.
Aveqia skapar relationsbyggande och gastronomiska möten genom att förena människor kring matlagning. Så här förbättrade de sina egna kundrelationer.

Krångligt system skapade missnöje

Länge hade Aveqia en egen, specialbyggd plattform för e-signering som en del av ett större projekt. Celia Ahlström Söderling, System Support Manager på Aveqia, beskriver systemet som extremt långsamt och resurskrävande.

− Systemet var helt statiskt. Vi var tvungna att skapa nya offerter varje gång antalet deltagare eller mötestiden ändrades, vilket sker rätt ofta i vår bransch, säger Celia Ahlström Söderling.

Processen gjorde det dessutom svårt att se vem som skrivit under, eftersom kunden fyllde i sina uppgifter och bekräftade bara med ett ”OK”. Att flera webbläsare, däribland Internet Explorer, inte stödde systemet ledde också till att Aveqia fick ta emot en hel del klagomål från kunder.

Sparar tid med Oneflow

Aveqia började tröttna på klagomålen och kostnaderna som följde med att utveckla det egna systemet. Dessutom behövdes en lösning som kunde redogöra för vem som signerat ett avtal. Aveqia började titta på externa plattformar.

− Vi provade flera olika leverantörer men Oneflow var helt klart bäst. Nu kan vi äntligen göra ändringar direkt, utan att behöva skapa helt nya avtal. Dessutom slipper vi ha en massa mailväxling vid sidan om, kunderna skriver bara in sina uppgifter direkt i avtalet, säger Celia Ahlström Söderling.

Aveqia kan nu få in mer information av kunden, redigera direkt i avtalet och de slipper oroa sig för den juridiska biten. Om kundrelationen säger Celia Ahlström Söderling:

− Irritationen som kunde uppstå hos kunder vid bokning är borta och vi behöver inte spendera en massa tid på att svara på klagomål längre, säger hon.

Det är inte det enda Aveqia sparar tid på. Enligt Celia Ahlström Söderling går varje enskild affär snabbare, vilket sparar upp till två timmar i veckan per anställd. Hon ser ljust på framtiden med Oneflow:

− Oneflow ligger i framkant och de fortsätter att utvecklas hela tiden. De är måna om kunden och man känner att man kan växa tillsammans, avslutar Celia Ahlström Söderling.