Körunda Golf & Konferenshotell saves a half day a week per employee

The case study is only available in Swedish.
Körunda Golf och Konferenshotell är en modern anläggning i naturskön miljö. Att presentera anläggningen direkt i offerten och samtidigt ge en bra upplevelse i mobilen var en utmaning för dem. Oneflow lyckades med det och förkortade säljcykeln.

Manuella och tidskrävande processer

Ann-Sofie Jonsson jobbar med allt inom bokning, reception och försäljning på Körunda Golf & Konferenshotell. Innan de skaffade Oneflow sköttes allting manuellt. Ann-Sofie Jonsson beskriver processen som tidskrävande och omständlig:

− Vi fyllde i priser i ett Word-dokument och mailade det tillsammans med en presentation och aktivitetsschema till kunden. När vi fick bokningar via mail eller telefon, skapade vi individuella bokningsbekräftelser som skickades till kunden för underskrift och sen tillbaks till oss igen. Undertecknade avtal sparades endast i pappersform.

Färre moment med Oneflow

Sedan Körunda Golf & Konferenshotell skaffade Oneflow går processen betydligt snabbare.

− Vi har skapat mallar för alla typer av paket och events. Dessutom fungerar även våra offerter nu som en bekräftelse. Vi sparar säkert en halv dag i veckan per anställd med Oneflow, säger Ann-Sofie Jonsson.

Att det går snabbare är inte den enda fördelen. De Word-dokument som Körunda Golf & Konferenshotell brukade skicka var omständliga och svårlästa i mobiltelefoner.

− Det ser mycket proffsigare ut nu, särskilt med responsiv design. Tidigare skickade vi information och aktivitetsschema som bilagor. Nu är bilder och presentationen av vår anläggning med direkt i offerten. Oneflow har gjort det enkelt att få till det snyggt och förkortat vår säljcykel, säger Ann-Sofie Jonsson.

Oneflow utvecklades efter kundens behov

Ann-Sofie Jonsson är mycket nöjd med samarbetet mellan henne och säljaren. De önskemål Ann-Sofie Jonsson hade resulterade i att Oneflow utvecklades mer inom hotell- och konferensbranschen. Bland annat kan Körunda Golf & Konferenshotell nu få statistik på hur efterfrågan ser ut.

− Nu har vi ett modernt och effektivt system för våra avtal. Särskilt bra är att vi kan kommunicera med kunden direkt i offerten. Förut printade vi mail korrespondens och sparade utskriften tillsammans med offerten. Nu finns allting lagrat på ett och samma ställe, avslutar Ann-Sofie Jonsson.